• Zero tolerance mode in effect!

Новости Украины #3

80784976_1493717380786080_1262178712338563072_o.jpg

Ishchenko Mykola

Хотілося б додати до цього допису декілька слів.У цьому році в Литві закінчився суд і оголосили вирок учасникам, чи вірніше злочинцям , подій що відбулися біля Вільнюської телевежі в1991році.Уявляєте собі ,справа тягнулася майже тридцять років але справедливість таки торжествувала і зло було покаране.Це в країні яка стала на шлях сталого демократичного розвитку.І відповідь тим хто не розуміє ,що швидко тільки кішки родяться...Ми ж похоже будемо борсатись в цій зловонній ямі постсовка ще дуже і дуже довго...
 
Звернення Андрія Антоненко до Президента, міністра МВС та Генпрокурора з-за ґрат.

Офіційно, 1 січня 2020 року.

Панове міністр Аваков, генпрокурор Рябошапка, Президент Зеленський!
Я впевненій і знаю, що і ви знаєте і впевнені в тому, що ми, ті, що безпідставно підозрювані у справі Шеремета, є геть непричетними і невинуватими в цій жахливій справі.
Мене цікавить мета цього сфальсифікованого, ганебного, брехливого звинувачення щодо нас.
Це що, спроба втриматись в кріслі, отримати вищу посаду, чи ви вже безсоромно впроваджуєте та застосовуєте методи та методички російськіх ФСБ?
Це що, свідоме знищення українських патріотів, які докладають всі зусилля до перемоги нашої країни, фабрикуючи на них карні справи, до яких вони не причетні?
Чим ваші дії відрізняються від дій російських окупантів на Донбасі і в Криму? Чим ваші дії відрізняються від дій ФСБ РФ?
Чім ця брехлива, вигадана, ганебна справа відрізняється від справ Олега Сєнцова і кримських татар, які сфабрикували рос.ФСБ?
Відповідь: НІЧИМ! Це ганьба вам, як міністру, генпрокурору і Президенту!
Зупиніться, будь ласка. Досить! Досить вбивати народ України! Поверніть нам наші життя!

Рок-музикант, штабс-сержант ССО ЗСУ.
Честь маю! Антоненко Андрій.
 
еще и Руське воеводство было...
Конечно, Województwo ruskie.
Просто многие забывают, что когда, например, в 1434 году это воеводство было создано, никакой России и в помине не было, а на территории Московии шли междоусобные войны, Василий II воевал против против Василия Юрьевича, около Никольского произошла битва войск князей Юрия Дмитровича и Василия Васильевича за великое княжение, в которой последний был разбит, с 5 июня 1434 года великим князем Московским стал Василий Юрьевич Косой, а князь Дмитрий Юрьевич Шемяка был сослан в Коломну. :D
 
Последнее редактирование:
Сергей Марченко

Почему вы нас так не любите? Этот вопрос так волнует Зеленского, что он даже в новогоднюю речь включил слова о 25%, которые его не воспринимают.

Потому что вы врете, Владимир Александрович. Мы – европейски ориентированное меньшинство самодостаточных людей. А в Европе не принято врать.

Вы записали отлично снятый ролик. Очень технологичный. Прекрасная работа режиссера и актеров. Вы тоже сыграли выше всяких похвал. Если бы мы не знали, что позавчера вы отпустили тех, кто расстреливал Майдан, вчера поздравили с Новым годом Путина, а завтра примете на шею дырявому украинскому бюджету Донбасс на условиях Кремля, мы могли бы вам даже поверить. Настолько убедителен был ваш вкрадчивый баритон. Браво!

Но в ролике вы врете, господин президент. Вы говорите о том, что бандеровцы и ватники должны примириться. А мы не понимаем, почему примирение должно быть за наш счет? Почему патриот и малоросс для вас, президента Украины, одинаковы? Почему все, что важно нам: украинская церковь, украинский язык, памятники украинским героям вы объявляете неважным? Вы ведь давно озабочены проблемой 25% и прекрасно знаете, что для нас такое "сойтись посередине" неприемлемо. Что мы не отдадим своих героев и не купимся на красивые слова. Почему же, зная, что для нас такой компромисс невозможен, вы его предлагаете?

Объяснение только одно. Вы снова врете. Ваша речь не сшивала Украину, как вы хотели представить. Никакой вы не миротворец и не объединитель нации. Ваша речь написана не для всех украинцев, а для вашего электората. Для тех, кому "какая разница". Кто запускает салют по московскому времени, смотрит "Иронию судьбы" и пилит селфики на Красной площади.

В своей новогодней речи вы сознательно возмутили 25% призывами забыть наш язык и ценности для того, чтобы углубить раскол между вашими противниками и лоялистами. Потому что, чем выше градус напряжения в обществе, тем тяжелее донести до ваших сторонников очевидные вещи о состоянии экономики, узурпации власти, развороту в сторону интеграции с Россией.

Вы говорили, что не такой как все политики. Действительно. Так цинично, как врете для достижения своих целей вы, не врал еще ни один президент.
 
Dmytro Kaliszewski

Завжди, коли я чую про "какая разніца на каком язикє говоріть", будьте певні - питання ставиться російською мовою і щодо російської мови.

Тому що для мільйонів україномовних (і не лише українців - от взяти хоча б мене) немає проблеми перейти на російську. А у "говорящєго на родном язикє" складнощі виникають. Бачте, мене навіть в Києві в Пузатій хаті, яка себе позиціонує як український ресторан, дедалі частіше обслуговують демонстративно російською, ще й відпускають кпини на адресу "селюків, що понаїхали до столиці".

Завжди, коли я чую про "какая разніца как називається уліца", будьте певні - питання ставиться російською мовою і щодо повернення звичної з дитинства назви Жукова чи Чапаєва.

Тому що, якщо б не було різниці - не було б одеських і харківських боїв за вшанування пам'яті кривавого маршала Жукова, а в Києві - за збереження імені Ватутіна, який гатив Дніпро сотнями тисяч тіл поспіхом мобілізованих беззбройних українських селян, аби лише звільнити Київ до святкової дати. Тому що у світі "какой разніци" ми згодні жити в парадигмі історичної брехні, де вшановуються, наприклад, панфіловці, яких не існувало в природі (і один з яких, на прізвище Добробабін, посмертно нагороджений золотою зіркою героя, згодом служив поліцаєм на рідній Харківщині); або Зоя Космодем'янська, яка палила хати мирних селян в сорокоградусні морози; або Іван Кудря, який знищив Хрещатик і Успенський собор Лаври, з численними жертвами серед мирного населення, і з подальшими репресіями окупантів проти того ж мирного населення; або партизанські генерали Сабуров і Вершигора, чиї багатотисячні з'єднання озброєних партизанів байдуже спостерігали за знищенням тисяч мирних жителів Корюківки та Козарів на відплату за їхні недолугі операції. Натомість Бандера вважається нацистським посіпакою навіть будучи ув'язненим в Заксенхаузені. Бо в світі "какой разніци" вірять не в історичну правду, а в смачний пломбір і ковбасу за 2-20, яких було вдосталь у ті часи, коли питання про назву вулиці Жукова було не на часі. У світі какой разніци за подвиг капітана Маслова вшановують капітана Гастелло, а за звитяги Віктора Третьякевича звеличують Олега Кошового - тому що какая разніца. Проте якщо герой не потрапив до пантеону слави - то його і не шанували. І какая разніца, що капітан Берест здійняв прапор над Рейхстагом, майор Березняк врятував Краків від знищення, а Таня Маркус була героїчною підпільницею? (Ах, так, вона була єврейкою - разніца є!) Не веліли їх шанувати - і какая разніца, які подвиги вони здійснили? І, зрештою, в світі какой разніци у розв'язанні Другої світової війни виявляється винною Польща (ну і, мабуть, ще трошки Чехословаччина) - тому що какая разніца.

І якщо переконати вас у попередніх двох какіх разніцах, можна озвучити і наступні. Наприклад: якщо настане мир - то какая разніца, на яких умовах цього вдалося досягти, і на які поступки піти? Якщо провести свято Незалежності в форматі шоу - какая разніца, хто і в якому стилі співатиме Гімн України, і чи співатиме взагалі? Якщо вдалося звільнити сотню наших полонених - то какая разніца, скільки і кого (і яким чином) довелося відпустити навзамін? Якщо перестануть стріляти - какая разніца, чиї прапори майорітимуть на блокпостах, і яка доля чекатиме на патріотів, що раптом опиняться у "сірій зоні"? Якщо по телевізору не казатимуть про зубожіння та корупцію - какая разніца, що відбувається в реальному житті? Якщо у тебе вистачає грошей на пляшку дешевого пива чи горілки і невибагливу закусь під такий саме невибагливий гумор "кварталу" - какая разніца, кому і за скільки меткі криворізькі хлопці продали свій черговий серіал, де вчергове поржали з недолугих хохлів-малоросів на побігушках у господарів життя в мерседесах з триколорами на номерах...

Ні, пане президенте. Ця держава змогла встояти лише завдяки тим, кому не все одно, в якій країні жити, які закони виконувати, якою мовою говорити і якою правдою керуватися. Так, дійсно, серед нас є ті, хто спілкується в побуті українською та російською, хто живе на Донбасі і в Закарпатті, успішні адвокати, талановиті лікарі, прекрасні вчителі, віддані своїй справі бібліотекарі, професійні фінансисти, звичайні продавці, водії, селяни... Вони вболівають за Динамо і Шахтар (і навіть - лишенько - за Ювентус чи Ліверпуль); але залишаються патріотами навіть в тому разі, коли неспроможні відрізнити Олександра Усіка від Жана Беленюка, бо патріотизм не завжди вимірюється на трибунах.

Тому - є питання, де різниці немає. А є питання, де різниця є. І саме по усвідомленню цього проходить розлом у суспільстві. Не за мовою. Не за місцем проживання. Не за професією. І навіть не за належністю до 73 чи 25. А поділ іде виключно на тих, кому какая разніца, і тих, кому різниця є.

Dixi.
 
Надія Птах
Я взагалі не розумію, навіщо обговорювати виступ Голобородька.
Це ж НЕ президент України.
Це президент якоїсь уявної країни із серіалу "Слуга народу".

У цій країні не йде війна 6 років.
У цій прекрасній країні нема вбитих 14 тисяч людей.
В ній не загинув Василь Сліпак.
В цій країні досі прекрасно працює Донецький аеропорт.
І з Луганського аеропорту регулярно вилітають рейси.
В цій країні, звісно, не було обстрілів Маріуполя та Краматорська...
Які регулярні обстріли Авдіївки та Мар'їнки?! - ви що, з глузду з'їхали?!!..
І навіть Крим в цій країні на місці, його не аннексували "брати".
У цій країні взагалі ніхто не підозрює, що росіяни - агресори, реваншисти та шовіністи.

У цій країні справді всі поважають один одного. І сваряться лише через футбольні баталії.
Щоправда, ця країна скінчилася.
20 лютого 2014 року. В момент початку анексії Криму.

Тож народжується одне-єдине питання:
чому Голобородько (або Зеленський) не записав цей ролик у лютому-березні 2014 року?! Чому він (такий талановитий та абсолютно правильний! артист) ТОДІ не намагався достукатися до сердець своїх співвітчизників (і навіть росіян)?
Йой, лишенько. Тоді він записував "трошки" інші ролики.

Ну то Голобородько "трошки" спізнився з цим роликом.
Приблизно на 6 років. І 14 тисяч смертей.
 
Павел Татаринов

Всіх з Новим роком та пийте сьогодні багато води
wink.gif

Осилив себе подивитись привітання Зє. З цього приводу хотів дещо запитати, може зє-прихильники зможуть відповісти.

1.Про "дуже незрозумілі терміни". Нас Зеленський вважає довбнями? З чого він взяв, що мені незрозумілі ці терміни? І чому, якщо він так вважає, то за 8 місяців не ввів програму політичного лікбезу? І чи не є цей факт доказом бажання керувати країною тупого бидла замість свідомих громадян?

2. Про колишнього фотографа, що захищає країну на сході. Чому фотограф захищає, а Зє 4 рази ухильник від слуби, який відводить фотографа з укріплень в поле під обстріл ворога?

3. Про фізика-посудомийника в Італії. А чи не краще було б забезпечити гідні видатки на науку замість множити в десятки разів видатки на РНБО та ДБР, завчасно забезпечуючи собі охорону від народу? Про ОП Зє також не забувся, доречі...

4. Те ж стосується і хіміка у Новосибірську, і луганського вчителя-таксиста. Хоча, якщо українець хоче бути хохлом, працюючи на ворога, то вже його справа. Але ж навіщо президент мене прирівнює до такої особи? Та хіба він дійсно не бачить різниці? Для нього все одно, виходить, чи людина на заробітках у Європі, чи на росії?

5. Про дистанційно люблячих Україну. Ці люди хворіють долею Батьківщини, не заангажовані такими проросійськими каналами як NewsOne, 112, Інтер та Г+Г, та переказують допомогу армії. То, можливо, вони через те, що не голосували за Зє, були ним згадані в такій формі?

6. Про тих, хто втратив усе у Криму та почав з нуля у Харкові. Зє на нормандському форматі навіть не підіймав питання Криму! Тобто зараз він натякає, що можна забути про нього?

7. Про IT-шника, що мріє втекти з країни. Зє-президент не розуміє, що IT-спеціалісти якщо і хочуть втекти з країни, то певно не через професію, оскільки мають можливість працювати дистанційно?

8. Про полоненого, що мріЯВ вернутись додому. Якщо мріЯВ, то повернувся, натякається. А хто повернув? =) Отакий піар новорічний. А як же бути з тими 300 заручниками, які і досі мріЮТЬ? Як же бути із обміном "всіх на всіх", якого не відбулося, але ми поступилися $15-20 млрд. виграшних позовів та вбивцями героїв майдану і терористами заради ганебного останнього обміну?

9. Про жителя Франківська, який захищає свою рідну мову. "Слуга народу" Бужанський 10.12. вніс на розгляд законопроект про скасування Закону про українську мову, аргументувавши це захистом російської. Це вважати тролінгом народу від президента?

10. Про гурзуфців, що захищають свою мову. Кримсько-татарський меджліс потерпає від російської окупації, про яку, знову ж, не було навіть мови на зустрічі Зє із Ху. То знов тролінг?

11. Про жителя Берегового, що береже свою мову. Це після того, як він назвав купленими тітушками воїнів АТО у Тернопілі?

12. Про жителя Краматорську, який говорить рідною мовою. Скажіть, з яких давин рідна мова Краматорська стала російською? Ви взагалі розумієте, що ці слова каже вже не комік 95квт., а Президент України, який є гарантом Конституції, за якою державна мова українська??? Чи то він натякає, що це місто наступне на капітуляцію за відведенням?

13. Про те, що не вказано в паспорті "правильний" чи "неправильний" українець та немає строки "патріот". Ага. Але ст. 65. КУ каже: " Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України." То ж всі громадяни України зобов'язані бути патріотами. Зе-президент і цього не знає?

14. Про когось, хто переконав нас, що відмінності мають значення. Скажіть, чи нема відмінності поміж алкашем та доктором наук? У виборчому праві в умовах демократії її дійсно нема, і цим скористався саме Зеленський, який зараз каже про зворотнє. Хто забезпечив демократію, промовчу...

15. Щодо поглядів великих українців. Вони тому й великі, що у їх проукраїнському виборі не сумнівається жоден справжній українець. Я не уявляю, наприклад, щоб ті ж Т.Г.Шевченко чи Л.П. Косач-Квітка проголосували за Бойка. То чому нам Зє намагається підмінити цінність невідворотнього українства великих українців їх досягненнями? І навіщо?

16. Про повернутих моряків та полонених. Моряків повинні були віддати разом із кораблями згідно рішення морського трибуналу. Ніякий обмін не вимагався. Зеленський просто злив вбивць та свідків замовнику. По другому обміну була злита нова партія свідків та вбивць, у тому рахунку майданівських, матері чиїх жертв вже ніколи не дочекаються справедливості та сатисфакції. Черговий тролінг?

17. Про життя єдиною країною в масштабах національної ідеї. Хіба Зє не знає, що останнім Янукович заявляв про східну та західну Україну, поміж якими є конфлікт? Це була брехня і залишається нею - Україна і так єдина. А нац. ідея в Україні до нещодавна була, мовою Л.Подерев'янського "Від'їбіться від нас", але вона змінилась у свідомості патріотів внаслідок незупинності агресора, і тепер виглядає як "Імперія повинна зникнути". Зє ж пропонує замінити поняття. Навіщо?

18. Про навчання жити разом у повазі. Хм... Скажіть, чому тоді на офіційному каналі YouTube "Офіс Президента України" вимкнені коментарі? Президент не поважає моєї думки?

19. Про неважливість назв вулиць. Це пряме пригнічення закону про декомунізацію. Але я не бачу логічності боротьби за українську самобутність на вулиці Леніна, Сталіна чи Кірова. А ви?

20. Про пам'ятники. У вільній Україні мають стояти пам'ятники видатним українцям, а не катам українців. Чи не так, зє-обранники?

21. "Що любити Україну означає любити ВСІХ українців, в якому б куточку нашої країни вони не народились". Якби наголос був на слові "куточок", я б промовчав, але він був на "всіх". Зє пропонує любити сепарів (відвертих зрадників та поділяючих країну на західну та східну), хохлів (що виїхали до Московії на заробітки) та малоросів (вважаючих Московію старшими братами)? Та в дупу їм духовну скрєпу і квиток на рашу. А ви вже закупили квитки, Зє-свідки?

22. Наприкінець привітання всі запрошені гості волали, що вони за мир... А я нагадую, що мир після війни буває лише шляхом виграшу або капітуляції. Все. Оскільки війна є продовженням політики, а саме наслідком невдалих перемовин, котрі не можуть бути вдалими коли одна сторона має метою поглинути іншу.

То ж з мого погляду Зє відверто познущався над українцями у цьому привітанні.

Чекаю відповідей зє-електорату. І з Новим Роком хохлонацистів, жидобЕндерівців, порохоботів, посібників ГосДепу та просто патріотів України. Слава Україні, хлопці та дівчата.
 
Різниця є
Від редакції. Вчора під час новорічного привітання президент Зеленський запропонував “національну ідею” - Україна має стати єдиною. І розповів, що в паспорті громадян України не вказано, "патріот" ти, "малорос", "ватник" чи "бандерівець”, и “нет разницы, у какого памятника ты ждешь девушку, в которую ты влюблен”. Засновник волонтерського руху "Повернись живим" Віталій Дейнега відреагував на таку пропозицію Володимира Зеленського.

Виталий Дейнега, засновник фонду "Повернись живим"

«Разница», її розмір та в чому вона полягає, видно після першого ж обстрілу.

Між братанням з ватою і еміграцією я ніколи не оберу братання.

Допоки Усик не вибачився за "Крим - це Крим", йому не місце у новорічних привітаннях.

Просто наявність паспорту нікого ні з ким не об’єднує. У обміняних "беркутів" він теж був.

Допоки національна ідея - це «какая разніца», не варто згадувати Шевченка, бо для нього "разніца" була.

Допоки ми готові повертати полонених, і навіть не «верифікованих», а кого дадуть, в обмін віддаючи усіх, кого попросили, - будуть нові полонені. І нам треба буде збирати під них обмінний фонд, втрачаючи найкращих з нас.

Допоки ми готові досягати миру, поступаючись гідністю, - буде війна, бо позбавити нас суб‘єктності і є її метою.
5db6c790d6c68.jpeg

Ейфорія від успіхів проходить. Її завжди змінює реальність.


Як похмілля приходить після застілля, так і реальність змінює ілюзії кожної з наших влад. Від Ющенка до Яника, від Порошенка до Зеленського.


Від вибору цієї реальності залежить, в якій країні ти будеш жити завтра і чи будеш жити взагалі.


Ми кожного разу платимо велику ціну за «освіту» своєї влади, бо її «двійки» історія вписує у щоденник нашою кров’ю. Ця влада не виключення.


Але їй прийдеться вчитись і вчитись швидко. Бо реальність надто холодна і не лишає багато часу на роздуми.


Питання лише у тому, яку з реальностей вона обере. Це у великій мірі залежить від нас.


Об‘єднуватись, щоб вижити і стати сильними, нам потрібно. Бо поодинці у нас немає шансів на життя. Це правда, але...


Перше січня прийшло. Перші обстріли у новому році теж. Вони гарно об‘єднують. Але не усіх і не з усіма.


На щастя, з усіма об’єднуватися і не потрібно.
 
Посмотрел сейчас запись новогоднего поздравления украинцам. По-моему вышло прекрасно. Ни на что не похоже и по-человечески как-то.

плюс100500, символизирует все то, какой большинство Украинцев, да и всех нормальных людей видят Украину.
 
Заблуждаешься.трансформацию прошел как раз "российский народ".Языковая реформа за 300 лет изменила русский язык до неузнаваемости.Поэтому языки украинцев .белорусов.словаков столь похожи.Как пример фраза на русском современном:" Что тебе нужно?" звучит на старорусском как:"Чяго табе трэба?".По украински "Чього тобі треба?" Также по белорусски и словацки.Не из каких других народов украинский не рождался.Он есть,был и будет. :)
А я хоть слово против твоего утверждения сказал ???? Я говорил совершенно о других событиях совершенно в другие времена совершенно на других территориях ....
 
матчасть подучите! я представитель єтой єтнической группы!
И что с того ? Это отменяет существование на территориях нынешней Украины печенегов , половцев и прочих ? Они куда-то испарились или
может всётаки из всех этих народов и сформировались украинцы ? Кстати одни историки относят печенегов и половцев к славянам а другие категорически это отрицают .
 
Ватаны они везде одинаковые, хоть в Африке, хоть в Америке. Отжим чужого это для них норм, лепить горбатого - что дышать.
Теперь топят за нарика Зелю, любителя донбасских орков. Своего почуяли.
 
Ватаны они везде одинаковые, хоть в Африке, хоть в Америке. Отжим чужого это для них норм, лепить горбатого - что дышать.
Теперь топят за нарика Зелю, любителя донбасских орков. Своего почуяли.
"Ватаны "(любители донбасских орков) большинство в Украине ?
 
И что с того ? Это отменяет существование на территориях нынешней Украины печенегов , половцев и прочих ? Они куда-то испарились или
может всётаки из всех этих народов и сформировались украинцы ? Кстати одни историки относят печенегов и половцев к славянам а другие категорически это отрицают .
лушче о своих корнях и своего государства поинтересуйтесь, а с половцами, печенегами и аварами как-то сами разберемся...
 
"Ватаны "(любители донбасских орков) большинство в Украине ?
Знаем мы это "большинство". Когда до дела доходит - сидят по домам. Ибо не хотят себя обвинять что выбрали пид-раса. Никто за него не выходит на митинги, даже просто поддержать. Симптомчик, так сказать.
 
Назад
Сверху Снизу