• Zero tolerance mode in effect!

Украинская форма и символика

Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1925772254414013&id=1533512476973328

Нашим відділом розробки спеціального та захисного спорядження управління речового забезпечення розроблений та затверджений Тилом ЗСУ новий і своєрідний маскувальний костюм! І отримав назву Індивідуальний Маскувальний Комплект (ІМК).
22008102_1925771857747386_1518469866382387131_n.jpg

21765124_1925771861080719_6973194600802878137_n.jpg
 
медальки.jpg
получил очередную глянул на то что лежит и возник вопрос, панове украинцы, а нужно ли все это (многообразие значков медалей медалек и т.д.)? не уподобляемся ли мы известному стишку:
Шел казак куда-то вдаль.
На груди была медаль:

«За отвагу», «За победу»,
«За приятную беседу»,
«За научные труды»,
«За охрану всей среды»,
две медали космонавта,
орден игрока Варкрафта,
символ сдачи ГТО,
«Прохождение ТО»,
Клуб беременных «Журавлик»,
Гардероб ДК «Гидравлик»,
«Альтависта точка ком»,
«Общество больных грибком»,
Капитан игры «Зарница»,
«Гомельская психбольница»,
табакерка, и огниво,
восемь крышечек от пива,
«Фестиваль цыганской пляски»
«Крановщик, работай в каске!»
«Берегись велосипеда»,
«Тридцать восемь лет Победы»
Орден РСФСР,
тайный орден «Тамплиер»,
вкладыш жвачки «Лёлик-Болик»,
«Анонимный алкоголик»,
«Клуб ценителей вина»,
Символ панков из говна,
«SUSE-Linux», «Бизнес-тим»,
«Тында — город-побратим»
«Самый опытный водитель»
«Лучший хряк-производитель»,
знак «Почетный водолаз»,
стикер «Путин-пидарас»,
Октябрятская звезда,
«Героиня мать труда»,
группа крови, и Ай-Пи,
и пацифик на цепи.

Поскользнулся вдруг казак...
И медальками — херак!
И теперь медальки все
раскатились по шоссе.

Ребятишки! Дяди, тёти!
Если где-нибудь найдете:

Орден Славы, Орден Мира,
пуговку с гербом Алжира,
фенечку, консервный нож,
малахитовую брошь,
Красный крест, Петровский крест
«Город Прага», «Город Брест»,
«Полковая медсестра»,
«Детство — чудная пора»,
«Эсперанто», «ЦСКА»,
личный номер лесника,
запонки к военной форме,
«Лучший токарь», «Выхлоп в норме»,
«Похудей за пять минут»,
Молодежный клуб «Сохнуд»,
«КГБ», «Почетный донор»,
«Частный фонд Елены Боннер»,
«Фестиваль чеченской моды»,
номерок фидошной ноды —

хоть медалькой, хоть значком
поделитесь с казачком!
и не превращает ли это реально боевые награды в мишуру? ваше отношение плиз выскажете, и кстати как обстоит дело с наградами в США и Израиле?
 
как обстоит дело с наградами в США и Израиле?
В Израиле существуют награды двух типов: знаки отличия и медали.

Медали: за героизм, за отвагу, за отличную службу.
Это редкие награды, количество награждённых соответственно: 40 / 223 / ~600. За 70 лет. Первые две нередко получают посмертно.
Последний раз медалью за героизм наградили за события 9/10/1973 в Долине слёз.

Знаки отличия: от НГШ, от командира округа, от командира дивизии, от командира бригады. Формально считаются ниже медалей. Количество награждённых старшими двумя примерно соответствует количеству награждённых медалями за отвагу и за отличную службу.

Медали не положено носить на форме. Их заменяют миниатюрные планочки (жёлтая, красная, синяя). Знаки отличия выданные по итогам войны или военной кампании положено носить на планочках, которые получают все служившие во время этой войны или кампании. Знаки отличия выданные не по итогам войны положено носить на однотонной зелёной планочке.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Военные_награды_Израиля
 
Последнее редактирование:
В американской армии тоже с этим не всё хорошо.
Слева женераль прошедший Ирак и Афганистан а справа прошедший Вторую Мировую. Оцени разницу.
Petraeus+and+Eisenhower.jpg
 
Отличие I степени (Вожак) - за личное успешное выполнение боевых задач в тылу противника и непосредственное участие в уничтожении живой силы и техники противника.
Отличие II степени (Оборотень) - за непосредственное участие в проведении специальных действий и ведения специальной разведки.
Отличие II и степени (Волк) - за высокие показатели в службе, проявленную инициативность и мужество при исполнении служебных (боевых) задач, личный вклад в успех специальных операций Вооруженных Сил Украины.
Отличие IV степени - награждаются военнослужащие Сил специальных операций, которые успешно закончили квалификационный курс (Q-COURSE).

22406008_2031577010407266_702353522675864372_n.jpg
22406118_2031577037073930_2417574893352819304_n.jpg



Командування Сил спеціальних операцій ЗС України
З метою визначення бойових заслуг особового складу Сил спеціальних операцій під час проведення спеціальних дій, ведення спеціальної розвідки в тилу противника, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України ввів в дію відзнаку Командувача Сил спеціальних операцій ("Іду на Ви").

Відзнака I ступеня (ВОЖАК) – за особисте успішне виконання бойових завдань в тилу противника та безпосередню участь у знищені живої сили та техніки противника.
Відзнака II ступеня (ВОВКУЛАК) – за безпосередню участь в проведенні спеціальних дій та ведення спеціальної розвідки.
Відзнака IIІ ступеня (ВОВК) – за високі показники у службі, виявлену ініціативність та мужність під час виконання службових (бойових) завдань, особистий внесок в успіх спеціальних операцій Збройних Сил України.
Відзнака IV ступеня - нагороджуються військовослужбовці Сил спеціальних операцій які успішно закінчили кваліфікаційний курс (Q-COURSE).

Першою відзнакою командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України “Іду на Ви” (ВОЖАК) був нагороджений легендарний спецпризначенець, Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук. Бойовий генерал, справжнім покликанням якого є війська спецпризначення. Для усього особового складу Сил спеціальних операцій Збройних Сил України являється зразком виконання обов’язку щодо захисту Батьківщини.
Спецпризначинець Збройних Сил України №1.
 
Мда, дизайн и название этих знаков отличия случяйно не позаимствовали с какойто компъютерной игры? :D
 
Мда, дизайн и название этих знаков отличия случяйно не позаимствовали с какойто компъютерной игры? :D
Ох молодежь, одни игрульки на уме.

ПОЯСНЕННЯ СИМВОЛІКИ ССО ЗСУ

В основу розробки покладено уявлення про Сили спеціальних операцій як еліту Збройних Сил України, її сили швидкого реагування і засіб рішучого створення передумов успіху основних сил, з функціями розвідки, передового просування, захоплення плацдармів, проведенням спеціальних, у тому числі, психологічних операцій. З цією метою в символіці підкреслено той факт, що ССО ЗСУ є спадкоємцями кращих воїнів, що коли-небудь існували на землях України. Майже двохтисячолітня історія збройного захисту рідної землі лягла у візуальну основу такої символіки ти емблематики.

Головним символом обрано образ могутнього воїна-вовка, вовкулаки, сіроманця.

У багатьох індоєвропейських народів, у тому числі у предків сучасних українців, східних слов’ян, простежується міфологічний комплекс вовкулаки. Це воїн-дружинник, що часом обертається вовком, чаклун, небезпечний для ворогів. Вовкулака носить бойовий пояс.

«Повість минулих літ» під 1097 р. сповіщає: «Яко бисть полунощі і встав Боняк, від’їхав від вої і почав вити вовчськи і вовк одвися йому і почаша вовки виті мнозі». Образ воїна-вовка добре відомий у минулому України. Ще 2500 р. тому Геродот писав, що неври Полісся взимку на кілька днів перетворювалися на вовків.

У княжі часи воїн, чарівник-волхв чи просто чоловік, за віруваннями слов’ян, обертався вовком, обв’язуючи себе священним поясом – наузом. Вовкулака повертав людську подобу, коли знімав цей обрядовий пояс.

«Вовк» і давньоруський «волхв» – одне слово. Власне, це германське «volf» у давньоруській транскрипції. Під час великого розселення індоєвропейських племен з Надчорномор‘я у ІV-ІІ тис. до н.е. традиція вовчих союзів була рознесена на величезних обширах від Атлантики до Індії. Певні аналогії цьому комплексу бачимо у фольклорному образі українського козака-характерника. Про багатьої козацьких ватажків, зокрема, про Івана Сірка, славетного кошового отамана Запорозької Січі, казали, що той є характерником, вміє обертатися на вовка, і знову ставати людиною.

Бойовий пояс, черес, — важлива деталь образу воїна-вовка.

В Україні бойовий пояс був відомий вже 5000 років тому. Разом із різноманітною зброєю він обов’язково присутній на кам’яних зображеннях індоєвропейських воїнів, що мешкали в українських степах 5000–3000 років назад. Наприклад, більшість кам’яних статуй кіммерійських воїнів, що жили у Надчорномор’ї близько 1000 р. до н.е., являють собою кам’яний стовп з вибитим на ньому поясом із різноманітною зброєю. Бойовий пояс індоєвропейців зберігся до наших часів у традиційному одязі мешканців Карпат. Це «черес» – широкий шкіряний чоловічий пояс, багато оздоблений металом, тисненням. Бронзові бойові пояси, що нагадують гуцульські череси, з‘явилися в Карпатах більше 3 тис. р. тому.

У княжі часи «препоясати чресла» означало одягнути бойовий пояс з мечем, бути готовим до бою. На срібному браслеті ХІІ ст. з Городища в Галичині зображено такого вовка-перевертня, оперезаного орнаментованим поясом-наузом. Такий обрядовий пояс згадується і в українському фольклорі.

Яскраве зображення князя Всеслава як чарівника, воїна-перевертня, вовкулаки маємо у “Слові о полку Ігоревім”:
“…скочив од них лютим звіром опівночі з Білгорода,
окутався у синю імлу…”
“…скочив вовком до Немиги”
“Всеслав-князь людям суд чинив,
Князям городи городив,
А сам вночі вовком бігав.
Із Києва добігав до півднів у Тьмутаракань,
Великому Хорсові вовком путь перебігав”

Взагалі образ воїна-вовка один з провідних у “Слові о полку Ігоровім”. Українські легенди, перекази та казки про козаків-характерників, вовкулаків-перевертнів, песиголовців свідчать, що стародавній культ воїна-вовка увійшов складовою частиною до міфології козацтва.

Новітні Збройні Сили України широко спираються на історичні корені збройного захисту рідної землі від давнини до сьогодення, тому образ воїна-вовка видається найбільш вдалим для втілення в символіці ССО ЗСУ.

Другим важливим елементом символіки ССО ЗСУ є звернення до символів і постаті князя Святослава Хороброго (957-072 рр.)

Цей князь навічно закарбований в історії України як образ лицаря без страху та докору, воїн на київському престолі, видатний будівничий ранньофеодальної держави Київської Русі. А завдяки збереженим описам його подвигів і зовнішності великий український історик і будівничий Української Народної Республіки 1917 р. Михайло Грушевський назвав Святослава “Козак на престолі”.

Святосла́в І́горович, також відомий як Святосла́в Хоро́брий (нар. 935) руський князь, державний діяч, політик і полководець з династії Рюриковичів. Великий князь Київський, правитель Русі.

Девізом Сил спеціальних операцій ЗСУ пропонується обрати гордий войовничий клич, бойове гасло Святослава Хороброго – “ІДУ НА ВИ”.
 
Извините, я украинский не лчень понимаю.
Но это не важно. Мне лично кажутся стрвными названия и сам дизайн симыола.
Вот именно из какойто игрульки или значек какихто байкеров.

Возможно на самом деле символ позаимствован у ночных волков Путина? :giggle:
TASS_2933400-pic4_zoom-1000x1000-74246-1.jpg
 
Извините, я украинский не лчень понимаю.
Да, я заметил, что часто для молодежи гугл-транслейт сложноват. Но не суть. Игрушка эта называется «Повесть временных лет», написана в Киеве в 1097 г. Расширяйте кругозор дальше байкеров Путина.
 
Да, я заметил, что часто для молодежи гугл-транслейт сложноват. Но не суть. Игрушка эта называется «Повесть временных лет», написана в Киеве в 1097 г. Расширяйте кругозор дальше байкеров Путина.

Я понимаю что все связано с повестью и традицией, но всетаки какойто страный дизаин и наиминование классов знака отличия.
Такогоэрода дизайн подходит для патча подразделения к примеру, но не для официального знака.
Но это моё ИМХО.
На вкус и цвет товарещей нет.
 
Я понимаю что все связано с повестью и традицией, но всетаки какойто страный дизаин и наиминование классов знака отличия.
Такогоэрода дизайн подходит для патча подразделения к примеру, но не для официального знака.
Но это моё ИМХО.
На вкус и цвет товарещей нет.
Нет, за основу взяты исторические наработки и традиции украинского казачетства.
 
Возможно. Образ волка-оборотня, вовкулака (укр), вервольф (англ, нем.) лупо маннаро (итал.) присутствует во многих мифологиях. Кто у кого, определить достаточно сложно.
Ну я конкретно за дизайн значка говорю.
 
Я тоже именно об этом. Дело не в самом символе волка, а в дезайне значка.
Както дизайн получился на уровне байкеров.
А всетаки такого типа значок должен быть более класического дезайна. Имхо
 
Назад
Сверху Снизу